Talk360 haalt 4 miljoen dollar op voor payment platform voor Afrika

June 1, 2022

Nieuw platform geeft Afrikanen toegang tot alle internationale digitale betaaldiensten

Amsterdam, woensdag 01 juni 2022 – De Nederlandse FinTech scale-up Talk360, van de gelijknamige internationale bel-app, heeft 4 miljoen dollar aan investering opgehaald bij diverse internationale Venture Capital en angel-investeerders. Middels deze seed-investering lanceert zij een wereldwijd uniek payment platform voor alle bedrijven die hun diensten willen aanbieden in Afrika. Het platform ondersteunt alle lokale valuta's en 160+ betaalmethoden. Meer dan 500 miljoen Afrikanen krijgen hierdoor toegang tot betaalde digitale diensten en producten, wat tot nu toe niet mogelijk was.

Talk360 heeft in de afgelopen jaren wereldwijd een snelle groei doorgemaakt en is nu de nummer één bel-app in Afrika. Echter werd gaandeweg duidelijk dat in Afrika het online kopen van Talk360-beltegoed een groot probleem was doordat de meeste consumenten niet beschikken over de benodigde creditcards en online bankieren. Talk360 heeft nu voldoende bewijs en tractie dat het internationale investeerders heeft kunnen aantrekken, zodat ook andere bedrijven de mogelijkheid hebben dit unieke payment platform te gebruiken.  

Investeerders  
In de seed-ronde participeren toonaangevende investeerders, zoals het Afrikaanse HAVAíC en 4Di Capital, evenals prominente FinTech angel-investeerders waaronder Gaston Aussems - voormalig CEO van Mollie en Robert Kraal - co-founder Adyen.  

Gaston Aussems, angel-investeerder en voorheen CEO Mollie: “Afrika is één van de meest interessante groeimarkten, met een snelgroeiende middenklasse. Met 60% van de bevolking jonger dan 25 jaar ligt er een enorm potentieel voor mobiele digitale diensten. Het platform van Talk360 maakt het voor aanbieders mogelijk hun diensten over het hele continent aan te bieden en iedere consument een passende betaaloptie te bieden. Middels de bel-app heeft Talk360 al een groot aantal mensen met elkaar verbonden en levens verbetert. Vanuit mijn kennis en ervaring in de FinTech industrie, maar ook mijn passie voor Afrika, wil ik graag met het team verder bouwen aan het succes van Talk360.”  

Hans Osnabrugge, co-founder en CEO Talk360: “Sinds onze start in 2016 werken we elke dag aan onze missie om wereldwijd mensen met elkaar te verbinden en bij te dragen aan een betere wereld voor iedereen. Met het payment platform kunnen wij onze missie verder uitbreiden en een nog grotere impact maken op de levens van mensen die dit het hardst nodig hebben. We zijn er dan ook erg trots op dat zeer ervaren FinTech-angels uit Nederland en de UK ook in onze plannen geloven om Afrika verder te ontsluiten. Hun unieke kennis, in combinatie met de lokale Venture Capital support, gaat een enorme boost geven aan onze purpose driven journey."  

Social impact  
Talk360 heeft een grote sociale impact doordat de bel-app betaalbaar internationaal bellen naar online en offline telefoonnummers mogelijk maakt voor onderbedeelde gemeenschappen in Afrika. Ze dragen hiermee bij aan een meer inclusieve maatschappij waarin iedereen mee kan doen, ongeacht de sociale en/of economische achtergrond. Talk360 vergroot deze sociale en maatschappelijke impact door de mensen in Afrika niet alleen de mogelijkheid te bieden om te bellen met de app, maar door tegelijkertijd met het payment platform de wereld van internationale digitale betaaldiensten open te stellen voor iedereen.  
De investering is begeleid door Clear Corporate Finance, Venture Lawyers en Schaap Notarissen.
 
Meer informatie: www.talk360.com

Talk360
Talk360 is een gebruiksvriendelijke bel-app waarmee mensen betaalbaar internationaal kunnen bellen naar elk mobiel en vast nummer, en verbond in 2021 twee miljoen mensen wereldwijd. Talk360 vindt dat betrouwbare communicatie en digitale diensten betaalbaar en toegankelijk moeten zijn voor iedereen, ongeacht iemands achtergrond. Vooral mensen in opkomende regio’s als Afrika, die deze diensten vaak het meest nodig hebben, hebben niet altijd de benodigde bankmogelijkheden. Om dit voor iedereen beschikbaar te maken, lanceert Talk360 in 2022 's werelds eerste payment platform voor Afrika. Dit platform combineert alle lokale valuta's en 160+ betaalmethoden uit heel Afrika en is verbonden met de meer dan 1,25 miljoen Afrikaanse verkooppunten. Het platform wordt ook beschikbaar voor andere bedrijven, wat betekent dat 500 miljoen Afrikanen digitale diensten kunnen kopen, wat tot nu toe niet altijd mogelijk is. Met een toegewijd team werkt Talk360 vanuit kantoren in Nederland, Zuid-Afrika, India en Nigeria om een digitale brug te slaan voor opkomende landen, levens te verbinden en bij te dragen aan een betere wereld voor iedereen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Kennedy, 06 30 850866 en ek@clearcf.com